Login e-shop

De opkomst van waterstof auto's

Naast de opkomst van elektrische-en hybride auto’s, is er nog een type auto waar we in de toekomst vaker van gaan horen: de waterstofauto. Bij de waterstofauto wordt waterstof (H2) gebruikt als energiebron in plaats van een batterij. Het waterstof dat in waterstof auto’s zit is zeer brandbaar. Hierdoor krijgen dealers te maken met nieuwe regelgeving in het dealerbedrijf. Deze regels staan benoemd in de ATEX 153.

 


ATEX 153

De ATEX 153 is een richtlijn waar bedrijven met mogelijk explosiegevaar zich aan moeten houden. In deze richtlijn staat dat bedrijven verplicht zijn tot het opstellen van een explosieveiligheidsdocument (EVD) als er een risico op gevaar bestaat.

EVD

De EVD richt zich op het voorkomen van gevaarlijke situaties. Hoe je dit moet doen, varieert sterk afhankelijk van de situatie. Denk hierbij aan het wegnemen van ontstekingsbronnen, goede indeling van gevarenzones, trainingen van personeel, goede ventilatie in de gevarenzone, LEL meter etc.

Wat kan Elgersma voor u betekenen?

1) Het verzorgen van een risicoanalyse en het opstellen van een EVD

Wij kunnen voor u de risicoanalyse uitvoeren en een EVD opstellen, bijbehorende producten leveren en het EVD laten ondertekenen door een gecertificeerde hogere veiligheidskundige. De EVD geeft aan welke maatregelen er nog dienen te worden genomen. Dit betreft mogelijk zowel producten als trainingen en instructies. Hierin bieden wij oplossingen aan zoals hieronder benoemd.

2) Het aanbieden van een passend assortiment

Bij het veilig werken aan waterstof auto’s moet er gewerkt worden met speciaal gereedschap. Daarnaast dient de werkplaats aan verschillende eisen te voldoen. In onze E-shop treft u een volledig assortiment aan voor het veilig werken aan waterstof auto’s. 

3) Het aanbieden van een training aan monteurs

Een basistraining voor monteurs met daarin een begrippenlijst, het belang van explosieveiligheid en de procedures in de werkplaats. Deze training is gebaseerd op de belangrijkste eisen, verplichtingen en aanbevelingen uit de ATEX 137 & 153 en de eisen voor explosievrij materieel uit de ATEX 95 & 114.

Wilt u meer weten over het concept WE-POWER en hoe wij u van dienst kunnen zijn? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. 

Bedrijfsnaam

Voornaam *

Achternaam *

E-mail *

Telefoonnummer *

Privacy *