Login E-Shop

Maak kennis met Mark Heffelaar, Key Accountmanager bij Elgersma. Mark is geboren en getogen in Oosterhout en heeft altijd in de Automotive gewerkt. Van importeur tot autobanden tot online occasionveiling. Een echter kenner dus! Wat zijn rol is binnen Elgersma en zijn visie op de toekomst lees je in dit artikel!

Wat zijn je verantwoordelijkheden bij Elgersma?

Als Key Accountmanager ben ik verantwoordelijk voor de autodealers. Wij bieden eigenlijk alles waar de importeur niet in voorziet. Zo leveren wij basisproducten bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, maar we zijn we ook distributeur van Waxoyl en bieden we het WE-POWER concept. Met dit concept hebben we op het gebied van waterstof zeker een voorsprong in de markt. 

Wat maakt Elgersma zo uniek binnen de automotive?

Wij hebben veel kennis van de markt en bieden concepten die de bedrijven echt verder helpen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een uniek voorraadconcept voor bedrukte kentekenplaathouders voor onze klanten. Hiermee grijpen ze nooit mis en hebben altijd een actuele houder. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een dealer een andere dealer overneemt. Wij kunnen dan heel snel schakelen. Ook zijn wij bij grote aantallen vaak de goedkoopste. 

Kun je nog een voorbeeld geven?

Met name universele garages schakelen nu over op service aan elektrische voertuigen en leggen daar de focus op. Onderhoud en service aan EV’s vergt echter een andere manier van werken.

WE-POWER helpt je om de werkplaats gereed te maken voor het veilig werken aan deze auto’s. Wij zijn op de hoogte van alle wetten en regels en begeleiden je in het hele proces. Daarnaast bieden we trainingen voor personeel en de juiste producten voor de werkplaatsinrichting die voldoen aan de veiligheidsnormen. 

Welke trends zie jij in de markt?

We zien dat er al jaren minder nieuwe auto’s worden geleverd. Dat heeft zijn effect op het rendement van de dealerbedrijven. De verwachting is dat door de daling in verkopen van auto’s de werkplaatsuren zullen teruglopen. Het wordt noodzakelijker om creatiever te zijn in het behalen van rendement. Een mooie oplossing daarvoor is bijvoorbeeld Waxoyl. Deze producten leveren de dealer een mooi extra verdienmodel. 

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Er zal een grote focus liggen op nieuwe toetreders in de markt en de opkomst van waterstof auto’s. De nieuwe toetreders komen van buiten Europa. Ze zijn (nog) kleinschalig, maar lopen tegen uitdagingen aan om voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse markt. Wij hebben een blauwdruk voor deze merken om direct in Nederland aan de slag te gaan. Denk aan de 1e afgifte van kentekenplaten, safetypacks en trekhaken. In Azië ligt de focus niet op trekhaken, omdat ze daar niet door personenwagens worden gebruikt. Daar worden personenwagens gebruikt om mensen in te vervoeren en daar past in hun ogen geen trekhaak bij. In Nederland is daar uiteraard wel vraag naar.

Verder is de verwachting dat ieder merk uiteindelijk met een waterstofmodel voor bedrijfswagens gaat komen. Simpelweg omdat een elektrische auto zware ladingen niet kan trekken. De eerste dealers hebben we daarin al begeleid. Wij weten aan welke eisen je moet voldoen om waterstof modellen te verkopen én te onderhouden. 

Benieuwd wat Elgersma voor u kan betekenen? 

Maak een vrijblijvende afspraak met Mark, hij staat u graag te woord.

E: mark.heffelaar@elgersma.nl

T: 06-20566964

Deze website gebruikt cookies waarmee wij het gedrag van bezoekers analyseren en onze website verbeteren. Lees onze cookieverklaring.