Login e-shop

100 km/h; de technische gevolgen

Begin dit jaar is de 100km/h wet doorgevoerd in Nederland. Los van de gunstige gevolgen voor het milieu zien we vooral winst in de veiligheid door een lagere snelheid en het verbruik van uw voertuig.

Inmiddels weten wij wel dat langzaam rijden, vaak laagtoerig en in een hoge versnelling, ook een keerzijde heeft.

Motoren zijn namelijk gemaakt om daadwerkelijk belast te worden. Dan pas komt het systeem op temperatuur en werkt het naar behoren. Nu dit niet meer automatisch gebeurd, heeft het als gevolg dat onvolledige verbranding van de brandstof plaatsvindt, waardoor een hele keten aan storingen op gang komt.

Met alle ontwikkelingen op brandstofgebied en de hoge eisen die er door berijders aan worden gesteld, is er maar één advies waar u uw klant een groot plezier mee doet; iedere onderhoudsbeurt het brandstofsysteem reinigen! Reinigen via de tank zal de verbrandingstemperatuur herstellen zodat het uitlaatgas nabehandelingssysteem weer zo optimaal als mogelijk kan functioneren.

Elgersma heeft alle producten is huis voor het onderhouden en reinigen van de brandstoftank. Wij informeren u graag uitgebreid welke producten het beste geschikt zijn. Neem hier contact op met onze Klantenservice.

Bron:
- fortebenelux.com